Region

Brnabić: Situacija oko dolaska Lavrova izuzetno komplicirana

Dolazak ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova u Beograd 6. i 7. lipnja doveo je Srbiju u situaciju koju je premijerka Ana Brnabić u nedjelju ocijenila kao “iznimno kompliciranu”,…

Ana Brnabić - Hayat

…dok pojedine oporbene stranke i civilno društvo traže otkazivanje posjeta koji drže štetnim u vrijeme invazije Rusije na Ukrajinu.

Brnabić je za TV Pink rekla da posjet Lavrova stavlja Srbiju u “iznimo tešku situaciju”, jer “u ovom trenutku nitko u svijetu ni s kim ne želi ni razgovarati”, a “još manje” se uzajamno čuti.

“Kad imate posjet na tako visokoj razini, pomislili biste da su ljudi, naročito u kriznim vremenima kakva su danas, kad je svijet na rubu Trećeg svjetskog rata, zainteresirani da čuju njegove pozicije, koliko god se ne slagali s njim i mislili da su pogrešne i da nisu sukladne međunarodnom pravu”, rekla je Brnabić.

Ona je ocijenila da se “ne može napraviti korak ka miru”, ako se ne razgovara i ako se sve strane ne čuju.

Po njezinom mišljenju “doista je nevjerojatno da je situacija u Europi i u svijetu takva da se predsjednik jedne države (Aleksandar Vučić) treba baviti takvim stvarima, poput logistike oko putovanja jednog ministra vanjskih poslova o kojoj ovisi da li će doći ili ne”.

Dodala je da su u pitanju problemi sa “preletima” ne navodeći može li se to dovesti u vezu s međunarodnim sankcijama kojima su obuhvaćeni najviši ruski dužnosnici i ruski letovi.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je naime u petak kako ne isključuje mogućnost da bi posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Beogradu u ponedjeljak i utorak mogao ugroziti posjet njemačkog kancelara Olafa Sholza, koji se očekuje u petak 10. lipnja, prenijeli su mediji, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh