Region

Matej će počivati kraj druga koji mu je poginuo pred očima: Cijeli život su proveli zajedno, a sada je sudbina htjela opet da ih spoji!

Matej Periš (27) biće sahranjen danas na groblju Lovrinac u Splitu. Na istom mjestu počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri mjeseca prije njega i to pred njegovim očima.

Matej i prijatelj - Ekskluziva

– Prije Mateja iz tog društva je nastradao Ivor. On je bio jedan od Matejevih najboljih drugova i poginuo mu je pred očima. To je bilo 29. septembra 2021, samo tri mjeseca prije Matejevog nestanka, a sada znamo i smrti. Njih dvojica su išli zajedno u školu, odrasli su zajedno i odlično su se slagali. I Ivor je bio skiper, radio je na brodu kao i Matej. Eto, sudbina je htjela da sada počivaju praktično na istom mjestu, zajedno. Maltene su cijeli život proveli zajedno, a sada će opet biti skupa – priča njihov prijatelj.

On naglašava da je Mateju bilo teško poslije smrti Ivora.

– Trudio se da nastavi život normalno. Savjetovali smo mu da ide kod psihologa, jer je gledao kako mu drug gine, a nije mogao ništa da učini. Davao mu je vještačko disanje i učinio sve kako bi mu pomogao, ali uzalud. To je sigurno ostavilo trag na njegovoj duši i samo je on znao kako se osjeća – priča naš sagovornik i nastavlja:

– Planove za odlazak u Beograd oni su pravili i prije te nesreće. Kada se to desilo, dvoumili su se šta da rade, pa ipak odlučili da odu i lijepo se provedu za Novu godinu. Niko nije ni slutio da će za Mateja to biti put bez povratka.

Na dan pogibije Ivora Alunića, on i Matej motorima su išli do Makarske, a u povratku su sreli jednog druga, koji je prošao pored njih kolima.

– Ivor je tada dodao gas i pojurio za automobilom, najvjerovatnije je htio da prestigne druga i da mu se javi. Matej je pratio Ivora, ali on je u jednom momentu ušao previše oštro u krivinu, udario bankinu i izgubio kontrolu. Motor se prevrnuo i on je pao. Kaciga mu je spala, a iako je bila nova, nije bila dobro privezana, pa je zadobio fatalni udarac u glavu. Matej mu je pritrčao, pokušao da ga reanimira, dao mu vještačko disanje i zvao Hitnu pomoć. Ivor je pao u komu, a uprkos borbi ljekara, preminuo je u bolnici – ispričao je ranije u emisiji na Jutjubu Braca Zdravković, privatni detektiv.

Podsjetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima Mateja Periša u subotu je dopremljen u kapelu na splitskom groblju, a porodica je istakla da bi željeli da se dostojanstveno oproste od Mateja u najužem krugu porodice i prijatelja. prenosi “Ekskluziva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh