Region

Plenković razgovarao sa saudijskim ministrom vanjskih poslova, razgovaralo se i o situaciji u BiH

Hrvatski premijer je naglasio da je za boljitak i evropsku budućnost BiH ključno da ona bude stabilna zemlja u kojoj se poštuje ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sastao se u jučer u Zagrebu sa saudijskim ministrom vanjskih poslova, princem Faisal bin Farhan Al-Saudom.

U razgovoru Plenkovića i princa Al Sauda potvrđeni su kvalitetni odnosi Hrvatske i Saudijske Arabije, koji bi trebali biti dodatno ojačani otvaranjem veleposlanstava dvije države u Rijadu i Zagrebu. Obostrano je istaknuta spremnost za organiziranje hrvatsko-saudijskog poslovnog foruma, saopćila je hrvatska vlada.

Razgovaralo se i o situaciji u Bosni i Hercegovini, a pritom je Plenković naglasio da je za boljitak i evropsku budućnost BiH ključno da ona bude stabilna zemlja u kojoj se poštuje ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda.

Raspravljena je i aktualna situacija na tržištu energenata i mogućnosti razvijanja suradnje u području energetike, stoji u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh