Region

“SAZNAĆEMO ŠTA IMA U MOBILNOM” Oglasio se načelnik hrvatske kriminalističke policije iznio neke DETALJE IZ ISTRAGE

Načelnik hrvatske kriminalističke policije Gerovac otkrio je i detalje iz dosadašnje istrage.

Načelnik hrvatske kriminalističke policije Gerovac otkrio je i detalje iz dosadašnje istrage.Načelnik hrvatske kriminalističke policije Antonio Gerovac potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije da je snimak na kome se vidi kako neko ili nešto pliva Savom autentičan i da je nastao u noći kad je nestao Matej Periš (27).Takođe je potvrdio da će hrvatska policija opet ispitati Matejeve prijatelje sa kojima je bio u novogodišnjem provodu u Beogradu. Gerovac je otkrio i detalje iz dosadašnje istrage.

– Možemo reći da je osoba koja je bila odevena kao Matej došla do vode. Ne postoji policajac koji će reći da je sigurno ušao u vodu. Postoje stvari koje upućuju na to, ali ne mogu iznositi detalje – rekao je Gerovac.

Osvrnuo se i na snimak na kome se navodno vidi Matej kako pliva u Savi.

– Zašto je Matej trčao? Neozbiljno bi bilo spekulisati zašto je trčao. Svi ste videli njegovo ponašanje. Zašto je to tako je nepoznanica. Snimak iz Save je autentičan, ali neću ulaziti u priču je li neko plivao ili nije. Svaki snimak je podložan daljoj obradi. Snimak je nastao te noći – rekao je Gerovac dodao da su prethodnih dana pregledani sati i sati snimaka.Načelnik Uprave kriminalističke policije navodi da sa kolegama iz Srbije ima odličnu saradnju i smatra da je srpski MUP preduzeo sve što je moguće kako bi nestali mladić bio pronađen.

– Srbija ima sve na raspolagaju svu potrebnu tehniku za lociranje mobilnog telefona. Učinili su sve što su mogli. Sa mobilnim možemo pomoći, to vam ne smem reći, ali deo mobilnog ćemo obrađivati i podatke dostaviti srpskoj policiji. Srpska policija je apsolutno dala najiskusnije istražitelje koji su radili najteže slučajeve – rekao je načelnik.

Gerovac je pohvalio angažovanje srpske policije.

– Radi se o profesionalcima. Srpska policija raspolaže svo potrebnom tehnikom i sve je uključeno u potragu za Matejom: lociranje telefona, dronovi, termovizijske kamere… Sve je uključeno. Srpska policija ide i dalje od pretpostavke da je ušao u vodu. Sve susedne zemlje su uključene – zaključio je Gerovac,prenosi Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh