Region

OBJAVLJENA SLIKA MATEJA I NJEGOVIH PRIJATELJA NA PUTU ZA BEOGRAD: Hrvati tvrde da momci nisu sumnjivi

OBJAVLJENA SLIKA MATEJA I NJEGOVIH PRIJATELJA NA PUTU ZA BEOGRAD: Hrvati tvrde da momci nisu sumnjivi, prebacuju krivicu na srpski MUP

Srpska policija u saradnji s Interpolom provodi istragu na kopnu i u vodi, a na terenu su psi tragači, forenzičari, profesionalni ronioci ali i volonteri. Za sada ne pušta previše informacija u javnost iako se oko cele istrage stvorio niz misterija.

Hrvati navode da je neshvatljivo zašto srpski MUP tvrdi da nije bilo incidenta u Gotiku iako je potvrđen s više strana. Nejasno je jesu li članovi obezbeđenja i konobari iz kluba ispitani i stavljeni na poligraf, kao ni zašto potraga za snimcima i dokazima nije započela baš u klubu iz kog je Matej istrčao, a pritom je izgledao kao da beži od neke opasnosti ili pokušava stići do tačno određenog cilja, piše hrvatski Večernji list.Niz je pitanja na koja javnost traži odgovore tim više što se klub Gotik u posljednje vreme povezivao s vrhom srpskog krim miljea kojeg su obezbeđivali pripadnici Grobara – navijača FK Partizan, piše ovaj hrvatskij medij.

Večernji list došao je u posed fotografije nastale u kombiju u kojem su bili Matej i prijatelji na putu za Beograd. Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo iznajmili kombi s kojim su krenuli 30. decembra u Beograd gde su iznajmili apartman.

Večernji list raspolaže s identitetima Periševih prijatelja iz kombija ali neće ih objaviti zbog poštovanja njihove privatnosti ali i zaštite istrage, pa je iz tog razloga na fotografiji zaštićen njihov identitet. Sama fotografija govori da je reč o opuštenoj atmosferi koja ničim ne odaje bilo šta sumnjivo. Svi momci izgledaju trezno i obučeni su uredno, navodi hrvatski medij.


Detaljno su pretražene biografije svih prijatelja iz kojih proizlazi da su svi obrazovani ili sportisti. Mladić koji sedi u posljednjem redu skroz desno završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici su za hrvatski Večernji list rekli da je iz uredne i ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske kompanije. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gde su zajedno išli u školu.

Kako ovaj hrvatski medij dalje piše, mladić se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično. Momak do njega završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu, te se profesionalno bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao radnik na splitskoj železnici i još uvijek igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić za volanom pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, ali nema saznanja da li je obrazovanje nastavio. Prema nezvaničnim informacijaama, u kombiju u drugom redu s leve strane bio i Matejev prijatelj o kojem se zna da je profesionalno igrao mali fudbal,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh