Region

Vučić o odluci NSRS: Srbija se ne miješa u stvari drugih zemalja, politika prema BiH ostala nepromijenjena

Politika Srbije je poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, ali i poštovanje teritorijalnog integriteta RS u okviru BiH, što znači puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, rekao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Nišu poručio kako se politika Srbije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila u proteklih 26 godina i da se zasniva na punom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na pitanje novinara da prokomentariše zaključke koje je donijela Narodna skupština RS u vezi vraćanja nadležnosti na entitetski nivo, Vučić je poručio kako ne želi govoriti o tome, jer se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja.

– Politika Srbije je poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, ali i poštovanje teritorijalnog integriteta RS u okviru BiH, što znači puno poštovanje Dejtonskog sporazuma – rekao je Vučić, prenosi “Glas sprske“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh