Region

Vlada Hrvatske izbacuje Gordana Lauca iz Naučnog vijeća zbog stavova o vakcinaciji

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš osvrnuo se danas na stavove naučnika Gordana Lauca, koji je član Naučnog vijeća Vlade Hrvatske, rekavši “da ga više neće braniti”.

Gordan Lauc - Screenshot

Beroš je rekao da je Laucovo pravo na iznošenje vlastitog stava branio.

“Nije problem što ima drugačije mišljenje. Ali kad propituje vakcinaciju mlađih osoba, zagovara ukidanje mjera na vrhu četvrtog vala, poziva na okupljanja i proteste, to me brine”, kaže Beroš.

Dodao je da Lauc obmanjuje javnost i da ga više ne brani.

“Molim ga da mišljenje zadrži za sebe, ovako dodatno zbunjuje javnost. Moramo biti svjesni svoje odgovornosti”, rekao je ministar.

Mjere u Hrvatskoj nazvao je balansiranim, ukazujući na mjere u drugim zemljama poput Austrije i Slovenije.

“Vjerujem da će se Vlada zahvaliti njemu na aktivnostima i dosadašnjem djelovanju u Znanstvenom savjetu. U jednom trenutku bude dosta. Mislim da je došao taj trenutak.”, rekao je Beroš.

Dodao je da je o ovome razgovarao i s premijerom Plenkovićem kojem je iznio taj svoj stav te vjeruje da će to biti i stav Vlade, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh