Region

FORENZIČARI PONOVO NA MJESTU GDJE SU SPALJENI ĐOKIĆI: Vade se velike količine pijeska

Mjesec dana nakon monstruoznog ubistva vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26), čija su suspaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru Moravca, policija i dalje prikuplja materijalne dokaze na mjestu zločina na “Dudinim barama” tragajući za još nekim od metaka kojim su ubijeni Đokići.

kurir

Kako se saznaje sa lica mesta, iz rupe u kojoj su pronađena spaljena tela troje Đokića, pokrivena granjem i daskama, nedavno je izvađena i prosejana veća gomila peska u potrazi za novim dokazima ubistva Đokića.

Đokići su ubijeni hicima iz pištolja marke “bereta” sa ukupno četiri prostrelne i jednom ustrelnom ranom a istragom je navodno do sada pronađeno pet čaura od metaka ali ne i svi projektili koji su iz njih ispaljeni. Budući da je utvrđeno da je samo jedna rana ustrelna postoji mogućnost da je neki od metaka završio negde u okolini pa policija pokušava da ih pronađe, kako bi se sklopile sve kockice užasnog zločina. Istovremeno, traga se i za drugim dokazima koji bi možda mogli da se nađu na tom mestu.

Kolika je bila besprizornost ubice svedoči i to da su tela Đokića ubačena izapaljena u jami u kojoj meštani bacaju uginulu stoku. Razlog zbog čega se iskopava pesak na mestu gde su se nalazila tela, je i sumnja da je neki od hitaca ispaljen nakon što su tela ubačena u jamu!

Goran DžonićFoto: Facebook
Prema do sada utvrđenim informacijama svoj troje Đokića ubijeno je izistog pištolja marke “bereta”, koji je pronađen u Aleksincu u kući Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke koji je uhapšen sa još četiri osobe zbogsumnje da je počinio teško ubistvo. Mesto zločina se pretražuje kako bi sena sve načine proverilo da li su sve žrtve ubijene iz istog oružja, jer usuprotnom, ako bi se ispostavilo da je likvidacija obavljena iz dva oružja,to bi moglo da otvori neka nova pitanja o mogućem izvršiocu iliizvršiocima zločina. No, za sada nema nikakvih indicija da je korišćen idrugi pištolj a sva dosadašnja veštačenja čaura, pronađenih projektila I pištolja pokazala su da su Đokići ubijeni iz “berete” koja je nađena u stanu Gorana Džonića.

Nestanak
Đokići su nestali u noći između 26.i 27.septembrakada su iz Moravca krenuli ka stanu u Aleksincu, u koji nikada nisu stigli.Kako se sumnja, nedugo nakon što su krenuli ka Aleksincu, u Moravcu ihje presreo Đokićev brat od tetke Džonić i pitao ih da ga povezu jer mu sepokvario motor na mestu “Dudine bare” kraj Južne Morave, u ataruMoravca. Đokić je pristao, ne sluteći ništa. Sumnja se da ih je svo trojeubio Džonić kako bi uzeo pare koje je Đokić čuvao u “pasatu”, koji jepotom zapaljen u okolini Tešice.

Hapšenja
Džonić je uhapšen 21.oktobra i osumnjičen za teško ubistvo, nakon što je u voćnjaku njegovog sina Stefana Džonića, pripadnika Vojske Srbije, koji jeu to vreme bio službeno odsutan, policija pronašla oko 43.000 evra kojesu otete Đokiću. Pretpostavka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samonjegov DNK nađen na parama i vreći.

Policija je 22.oktobra uhapsila braću A.M. i K.M., poznate pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kaosaučesnike. On je ispričao da su ga braća, koja su ranije bili poznati u tomkraju kao deo kriminalnog miljea, navodno ucenila i prisilila da impomogne da zaustave auto Đokića te da je jedan od njih navodno ubioGorana, Gordanu i Lidiju. Braća su na početku istrage bila na poligrafu iništa ih nije povezivalo sa zločinom.

sinovi Gorana DžonićaFoto: Facebook
Pošto su u međuvremenu otišli uinostranstvo gde žive, na poziv policije vratili su se u Srbiju kada suuhapšeni. Osim Džonićeve optužbe, prema dostupnim informacijamaništa ih ne povezuje sa zločinom, ali policija i dalje proverava svečinjenice. Sledećg dana, 23.oktobra Uhapšena su i dvojica Džonićevihsinova Stefan koji radi u Vojsci Srbiji i Milan koji je vatrogasac, zbogsumnje da su saučesnici u zločinu. Džonić je nakon hapšenja doveo i svojesinove u vezu sa ubistvom kada je na pitanje da li sposobni da počineubistvo bez problema odgovorio “možda i jesu”.

Kasnije je promenio iskazi rekao da sinovi nemaju veze te da iza zločina stoje navodno samo braćaJojke. Oba Džonićeva sina imaju alibi za noć ubistva jer je jedan, koji jevojnik, bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti a drugi na radnommestu vatrogasca, ali su uhapšeni da bi se proverilo da li imaju ikakve vezesa zločinom. I njima je kao i Džoniću i Jojkama određen je pritvor do 30dana.

Prvo ubijen Goran
Po svemu sudeći, ubica je prvo usmrtio Gorana Đokića jer mu je on bio ibio najveća pretnja u ostvarenju monstruoznog plana budući da je znaoda nakon ranijeg napada u menjačnici u kolima ima revolver koji je nosioradi zaštite. Sumnja se da mu je Džonić ispalio hitac u glavu još u kolima,te da je zbog toga jedna čaura nađena u automobilu. Đokić je ostao nalicu mesta mrtav i pitanje je da li je uopšte imao vremena da shvati šta sedesilo. Gordana i Lidija su pokušale da pobegnu i po svemu sudećiusmrćene su van automobila. Zato su one pogođene sa po jednim hicem utelo, da bi bile zaustavljene u begu, i potom “overene” hicem u glavu.Moguće je da je neki od hitaca kojima je žrtvama pucano u glavu ispaljenbaš dok su tela bila bačena u rupu pa policija zato traga za još nekimzrnom na tom mestu,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh