Region

UMALO SAVRŠEN ZLOČIN: Džonić napravio nekoliko KOBNIH grešaka nakon svirepe likvidacije čitave porodice

Da li je ovo savršen zločin?

kurir,

Goran Džonić (54), osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove kćerke Lidije, izveo je gotovo savršen zločin, ali ga je u danima dok je policija tragala za ubicom, odalo ponašanje, kao i to što nije uklonio sve tragove, prenosi Kurir.

Da podsetimo, porodica Đokić iz Aleksinca nestala je 26. septembra u selu Moravac, njihov zapaljeni “folksvagen pasat” pronađen je 2. oktobra u njivama oko sela Tešica, a samo nekoliko sati kasnije, u jami kod separacije pijeska u Moravcu i ugljenisana tijela nesrećnih ljudi. Tri nedjelje poslije surovog ubistva, zbog zločina je uhapšen njihov bliski rođak Goran Džonić.

Plan

– Džonić je zločin, prema dosadašnjim podacima, planirao šest mjeseci. On je do detalja naučio navike Đokića, a kako je prao Goranov auto, znao je gdje drži novac. Koliko je bio spreman, govori i podatak da je dan prije nestanka Đokića odvezao skuter na mjesto na kome je planirao da spali njihov automobil – priča izvor:

– Nakon ubistva porodice, tijela su zapaljena, kao i automobil. Pokušao je da očisti tragove, međutim, promakli su mu detalji. Na novcu koji je uzeo od rođaka, a koji je pronađen zakopan na imanju njegovog sina Stefana, ostali su DNK tragovi i otisci Džonića, kao i priznanica na ime Gorana Đokića, a dug koji je imao vratio je ekspresno.

Osim toga, Džonić je od jednog mještanina tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, a od drugog da ga poveze od Tešice, gdje je sakrio skuter, a snimile su ga i kamere. Sve ovo mu se obilo o glavu – zaključuje sagovornik.

Osim toga, izvor podsjeća da je Džonić u početku učestvovao u potrazi.

– Kao bivši pripadnik MUP, on je poznavao većinu policajaca, pa se usputno raspitivao kod njih i pokušavao da tako dođe do detalja iz istrage, a osim toga, ubjeđivao ih je da je počinilac sigurno neki stranac jer niko iz Moravca nije sposoban za takvo zlodjelo. Najinteresantnije od svega, Džonić se nije riješio oružja.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da je Džonić napravio niz grešaka nakon samog zločina.

Slomio se

– Često se raspitivao u vezi sa istragom, glumio je nevinost, nemoć, tugu, širio dezinformacije i na taj način bukvalno privukao pažnju policije i doveo ih do sebe. Ponašanje i mir izvršilac krivičnog djela mora da sačuva, a to nikada ne traje vječno. Niko, osim ozbilnih psihopata, koje jednostavno nemaju emocije, ne može da prođe ispitivanja i poligraf, bez da se ne oda – kaže Radovanović:

– U slučaju ubistva Đokića, Goran Džonić se slomio već na prvom ispitivanju kada su mu predočeni dokazi da je osumnjičen da je ubio rođake. Radovanović ističe da se Džonić ponašao u skladu sa onime kako ubice najčešće postupaju.

– Uništio je tijela i automobil,pokušao da zametne tragove, ali nije uklonio oružje i vratio je dugovanje koje je imao. Kada se zločin planira, ubice poslije njega imaju dvije opcije, jedna je da pobjegnu iz zemlje, a druga da nastave normalan život. Džonić je uradio ovo drugo, a čak se i približio porodici žrtava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh