Region

Kako je OTKRIVEN Goran Džonić? Nakon ubistva, mještanin ga prepoznao zbog nevjerovatnog DETALJA

Džonić je uhapšen, a na imanju njegovog sina u selu Moravac, pronađeno je 43.000 evra

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je sa dvojicom sinova i još dvojicom meštana Moravca učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Prema saznanjima, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec, do mesec i po dana pre zločina.

– Nakon što je otkriveno monstruozno ubistvo i nakon što su mediji počeli da izveštavaju, u javnosti su se našle mnoge informacije vezano za ovaj slučaj. Jedna od njih bila je i da se pucnji nisu čuli jer je ubica koristio prigušivač. U tom trenutku, majstoru koji je izuzetno pošten i vredan čovek sinulo je da proveri koji je to metalni deo koji je pravio Goranu Džoniću pre mesec do mesec i po dana pre ubistva. Nakon što je uradio Gugl pretragu posle samo tri, četiri rezultata, nakon unošenja traženih parametara cevi koje je napravio majstor se sledio videvši da taj deo za koji mu je predstavio za poljoprivrednu mašinu, zapravo predstavlja prigušivač – kaže jedan od meštana.

Posle neprospavane noći majstor je zorom odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju pre svega da ga ne bi neko kasnije dovodio u vezu sa nečim.

– On je policajcima ispričao šta je od njega zahtevano da se napravi, da se radi o metalnom delu koji na određenom mestu treba da ima navoj, tačne debljine zidova i dužine cevi i da on nije ni sumnjao da se radi o nekom delu, jer veliki broj meštana svakodnevno dolazi kod njega da bi im napravio delove za traktore, freze, kombajne i druge poljoprivredne mašine koje su se oštetile.

Kada su pogledali dimenzije cevi, shvatili su da ona odgovara prigušivaču za model pištolja kojim su, kako se u tom trenutku sumnjalo na osnovu pronađenih čaura, lidkvidirani Đokići. Kada su pitali ko je taj čovek koji je od njega zatražio da mu napravi taj deo majstor je rekao da je rekao da se radi o Goranu Džoniću – kaže izvor.

Nakon ovog saznanja, klupko monstruoznog zločina počelo je da se odmotava.

Džonić je uhapšen, a na imanju njegovog sina u selu Moravac, pronađeno je 43.000 evra koje su bile zakopane u korenu šljive u voćnjaku, a koje su, kako se sumnja, pripadale ubijenom Đokiću.

Kako se pisalo, Džonić u svojoj odbrani pokušava da prebaci odgovornost na Konstadina i Konstantina Miloševića, poznatije kao braća Jojke, koji su navodno po njegovim rečima bili direktni izvršioci, ali postojanje ovakvih dokaza potkopava njegovu verziju priče.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i utvrđivanju svih osoba koje su na neki način mogle biti povezane sa ovim delom.

Osim Džonića i dvojice meštana koje je on imenovao kao saučesnike, nakon saslušanja u tužilaštvu određen je pritvor i Džonićevim sinovima Milanu i Stefanu kako bi se utvrdilo imaju li veze sa planiranjem zločina i da li su nakon ubistva bili upoznati sa očevom ulogom u njemu budući da za kobnu noć imaju alibi da su bili na svojim radnim mestima, prenosi objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh