Region

Dijana Hrkalović na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarica MUP-a Srbije, privedena je danas, a kako saznaje Nova.rs pretresen je i njen stan. Provladini mediji njeno privođenje dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Beogradu, 2017. godine.

Dijana Hrkaloviić - Instagram

Kako saznajemo, Hrkalović je prvo saslušana u Sektoru za unutrašnju kontrolu MUP-a, a tokom večeri je u pratnji policije sprovedena u zgradu Specijlanog tužilaštva u Beogradu u Ustaničkoj ulici, gde će biti saslušana pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal. prneosi “N1”.

Provladini mediji prenose da je Hrkalović privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama, u Ulici kraljice Natalije u Beogradu, početkom 2017. godine.“

Bivša državna sekretarica MUP-a Srbije, pozvana je danas u 15:00 sati da se javi u Sektor unutrašnje kontrole, a dva sata kasnije ona se odazvala i to u pratnji svojih advokata, prenosi Nova.rs.

“Moja branjenica Dijana Hrkalović pozvana je danas u 15:00 sati u SUK. Oko 17:00 sati, došli smo zajedno u tu službu i nedugo potom ona je uhapšena. U SUK se u tom trenutku nalazio i Dejan Kovačević (bivši načelnik Uprave kriminalističke policije), dok je rješenje o hapšenju uručio policijski službenik I. P. Odatle se Hrkalović uputila u stan gde je izvršen pretres koji je okončan u 19:20 sati”, izjavio je za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Podsjetimo, zbog sumnje da je ubio Miloševića tada je priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Podsjetimo, Hrkalović je posljednjih dana opet bila u žiži javnosti, nakon što je navodno odbila da se podvrgne poligrafskom testiranju u vezi s aferom prisluškivanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh