Region

Čim smo vidjeli šta pluta prema nama, istrčali smo iz mora: Ogorčeni čitalac poslao i fotografiju groznog prizora

Htjeli smo zvati općinu, komunalne službe, ali najviše vjerujemo novinarima. Ovakve se stvari ne mogu događati usred turističke sezone – žali se čitatelj

Mjesto: Seline (naselje u Općini Zadar, op. red.), plaža Pisak… Vrijeme: petak 13., prijepodne… Problem: plivaju fekalije!

– Čim smo vidjeli što dolazi prema nama istrčali smo iz mora. Kupanje za danas je završeno – kaže čitatelj portala Zadarski.hr koji je poslao fotografije prljavštine na površini mora.

– Nažalost, ovo nije prvi put. Ovdje smo nekoliko dana i ovo je već drugi put da je netko pustio kanalizaciju u more. Htjeli smo zvati općinu, komunalne službe, ali najviše vjerujemo novinarima. Ovakve se stvari ne mogu događati usred turističke sezone – žali se čitatelj.

https://depo.ba/media/pictures/2021/08/14/thumbs/61178564-a234-4d2e-bf69-3b980a0a0a78-fekalije-jadran-zadar-1-previewOrg.jpg

Nažalost mogu se događati, i događat će se sve dok se ne izgradi kanalizacijski sustav u Starigrad Paklenici, a to bi se trebalo početi rješavati negdje u prvoj polovici iduće godine, pokretanjem projekta aglomeracije za sjeverni dio Zadarske županije koji uključuje izgradnju kanalizacijskog i vodovodnog sustava za područje od Rtine i Posedarja do Starigrada.

Općina Starigrad Paklenica s oko dvije tisuće stalnih stanovnika u ljetnim mjesecima naraste na gotovo 20 tisuća, a postojeća infrastruktura, bazirana na crnim jamama, naprosto ne može podnijeti toliko opterećenje. Iako većina domaćinstava redovito crpi crne jame, na žalost, postoje i oni koji svoje otpadne vode direktno ispuštaju u Podvelebitski kanal, piše Zadarski,hr.

Tako je najvjerojatnije i došlo do ovog onečišćenja…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh