Region

Kćerka Radovana Karadžića: Gadi mi se obilježavanje 21.7.

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, na svom Facebook profilu, napisala je da joj se gadi obilježavanje 21. jula, kao datuma hapšenja njenog oca. Ona tvrdi da je uhapšen četiri dana ranije, te da je tadašnja vlast Srbije vršila pritisak na Crnu Goru i entitet Republika Srpska da preuzmu Karadžića sa pričom da je uhapšen na njihovom terenu.

Radovan Karadžić - Faktor.ba

“Gadi mi se uporno obilježavanje 21.7. kao dana hapšenja Radovana Karadžića, kada svi znaju da je uhapšen 18.7. i držan u podrumskim prostorijama jedne institicije u Beogradu”, napisala je Jovičević-Karadžić.

“Puna tri dana tadašnje vlasti Srbije obavljale su pregovore i vršile pritisak na vlasti Republike Srpske i Crne Gore sa ciljem da jedna od njih preuzme Radovana sa pričom da je uhapšen na njihovom terenu. I time preuzme na sebe i ruže i trnje”, dodala je.

Karadžić-Jovičević: Vršen pritisak na Crnu Goru i RS
“Kako su vlasti Srpske i Crne Gore to odbile, u ponedjeljak, 21.07.2008.godine, u kasnim večernjim satima objavljeno je ono što su službe i mediji sažvakali, a javnost progutala”, zaključila je Jovičević-Karadžić. prneosi “N1“.

Podsjećamo, Drugostepenom (konačnom) presudom bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine, ali ne i za počinjenje genocida u sedam bh. općina.

Karadžić će u zatvoru provesti ostatak života, a kaznu služi u britanskom zatvoru na ostrtvu Wright.

Uhapšen je 2008. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh