Region

Strašna nesreća na Jadranu: Pogledajte slike i snimke velikog požara

Zapalio se jedan brod i kad je izgorila užad kojom je bio privezan, otplutao je i vatra se proširila i na druge brodove.

Požar - Slobodna Dalmacija

Izgorilo je ukupno pet brodova, kazala je portparolka marine u Kaštel Gomilici u kojoj je buknuo veliki požar.

Ovo su detalji strahovitog požara koji se večeras desio u Jadranskom moru.

„Vatra se s jedne jahte, proširila se na više brodica. Nakon 20-ak minuta više se uopće nije moglo prići marini zbog jakih eksplozija. Eksplodiralo je najmanje pet puta, baš je dobro pucalo. U početku je bilo puno ljudi na rivi, a kad su krenule eksplozije svi su se razbježali jer su se uplašili. A i policija više nije dala da se bude blizu jer je opasno“, kazali su očevici za 24 sata.

Vatrogasci gase vatru s mora i uspjeli su lokalizirati požare. Prema prvim informacijama, na svu sreću niko nije povrijeđen.

Službenih informacija o uzroku požara još nema, no i direktorica marine i vlasnik marine kažu da se vatra proširila s jednog broda.

Radnici marine pobrinut će se da svi gosti dobiju alternativni smještaj jer su hitne službe evakuisale područje.

Siniša Bacalja, sudski vještak za brodostrojarstvo i brodogradnju, je za Slobodnu Dalmaciju kratko rekao:

„Ovo je katastrofa. Gori više brodova, zahvaćene su i skupocjene jahte duge 20 i više metara, šteta će biti milionska. A kad kažem milionska, onda mislim u milionima eura“, kazao je Bacalja.

Pogledajte:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh