Region

Otac monstrum osuđen na 20 godina robije! Obljubio maloljetnu kćerku, pa je snimao i podvodio migrantima

Vlajko Jović (44) iz Banatskog Novog Sela (Srbija) pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog obljube maloljetne kćerke, koju je vrbovao i za pro*tituisanje!

Nasilje - Ilustracija/Vazdan.com

Naime, Apelacioni sud u Beogradu je neosnovanu žžalbu Jovićevog branioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu kojoj je u oktobru prošle godine on osudjen zbog krivičnih djela obljuba zloupotrebom položžaja i trgovina ljudima.

– Oštećena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak – navodi se u odluci Apelacionog suda.

Jović je osuđen jer je od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položžaja roditelja u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloljetnom kćerkom rođenom 2003. godine, a tokom jedne od obljuba tražžio od nje da držži uključenu kameru na mobilnom telefonu, na koji način je napravljen snimak se*sualnog čina, navodi se u potvrđenoj presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Takođe, on je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, kao i teških prilika svoje maloljetne kćerke, nju vrbovao da se pro*tituiše tražžeći da na taj način zarađuje novac.

Vlajko Jović – Screenshot

U tu svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im kćerku za pro*tituciju.

Radi pribavljanja klijenata, podijelio je preko jedne društvene mrežže sa više različitih naloga snimak se*sualnog čina između njega i kćerke kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud zaključio da za Jovića nema olakšavajućih okolnosti, dok je od otežžavajućih okolnosti pravilno cijenio njegovu raniju osuđivanost, upornost u vršenju krivičnih djela, kao i njegovu bezobzirnost, bezdušnost, kao i nedostatak kajanja zbog učinjenog.

– Imajući u vidu napred navedeno pravilno je prvostepeni sud postupio kada je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina nalazeći da je ista srazmjerna težžini izvršenih krivičnih djela, društvenoj opasnosti učinjenih djela, te stepenu krivice okrivljenog i okolnostima pod kojima su krivična djela izvršena, i ista je nužžna za postizanje svrhe kažžnjavanja – naglasio je sud, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh