Region

Uhapšeni roditelji djevojčice koja je dovezena u bolnicu smrskane glave

Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim povredama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu

MUP Hrvatske - Twitter

Uhapšeni su roditelji 2,5-godišnje djevojčice koja je teško povrijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu, potvrđeno je Indexu.

U toku je kriminalističko istraživanje kojim bi se trebale utvrditi sve okolnosti stradanja djeteta.

Nakon toga će protiv roditelja biti podnesena odgovarajuća prijava. prenosi “Fokus“.

“Roditelji su uhapšeni i za sad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do 8 godina zatvora. Ostala djeca iz porodice su rješenjem centra za socijalnu skrb u udomiteljskoj porodici”, kazao je glasnogovornik policije Damir Brezić.

Podsjećamo, Hrvatskom je jučer odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog povređivanja 2,5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim povredama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

Djevojčica je operisana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh