Region

Ozlijeđena djevojčica i jutros je kritično, na respiratoru je i u moždanoj komi

Hrvatskom je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog ozljeđivanja 2.5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim ozljedama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

goran raic - n1

Curica je operirana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.

“Kritično je i vitalno ugroženo. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na jučer, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično”, kazao je jutros za Index ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

Roić je jučer rekao da su okolnosti ozljeđivanja potpuno nejasne tako da su reagirale policija i socijalna služba, koje istražuju okolnosti ozljeđivanja.

Portal 24 sata piše da je djevojčicu iz okolice Nove Gradiške najprije u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka te pritom rekla da je dijete palo i ozlijedilo se. No, kako navode, sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom.

Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati i intubirati, a s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom je trenutku bila u komi.

Obitelj ima još troje djece. Ona su, nakon što je 2.5-godišnja curica završila u bolnici pod nejasnim okolnostima ozljeđivanja, izdvojena iz obitelji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh