Region

Istraga prijave o smrti muškarca (33) nakon vakcinacije u Hrvatskoj

Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) pokrenula je istragu nakon što je zaprimila prijavu o smrtnom ishodu muškarca (33) koja je vakcinisana “Astra Zenekom” protiv virusa korona.

HALMED je danas dobio prijavu i u kontaktu je sa zdravstvenom ustanovom u kojoj se slučaj dogodio da bi se u što kraćem roku dostavila sva medicinska dokumentacija na osnovu koje bi se mogla provesti ocjena uzročno-posljedične povezanosti.

“U prijavi su navedeni trombocitopenija i krvarenje, međutim, prijava je veoma oskudna, ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o toku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda”, naveli su iz HALMED-a.

Kako su naveli, prijava će biti upućena i Evropskoj agenciji za lijekove.

Iz HALMED-a su, između ostalog, napomenuli da do sada nisu zaprimili nijednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s vakcinacijom, prenijeli su hrvatski mediji. prenos “SRNA”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh