Region

Saslušan administrator jedne od “Telegram grupa”, u kojoj su slike maloljetnica: Iznio odbranu

Prijeti mu i do 8 godina zatvora.

Administrator jedne od "Telegram" grupa - Telegraf.rs/Facebook

U tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala danas je ispitan Nišlija N.S. (25) koji se sumnjiči da je bio administrator grupa na aplikaciji Telegram, te da je činio javno dostupnim fotografije i video snimke po*nografske sadržine nastale iskorišćavanjem maloljetnog lica.

– Osumnjičeni je iznio svoju odbranu koja će biti provjerena u daljem toku krivičnog postupka – rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu podnijelo je prijedlog da N.S. odredi mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa više određenih lica kao i za posjećivanje određenih mjesta, koja su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, dodaju u tužilaštvu.

Takođe, ukazuju da će tužilaštvo zajedno sa policijom nastaviti intenzivan rad u pravcu utvrđivanja dokaza o postojanju krivičnog dela i odgovornosti lica, ne samo u vezi ove grupe za komunikaciju putem društvenih mreža, već i drugih za koje postoje saznanja o eventualnom izvršenju krivičnih djela.

N.S. se tereti za krivično djelo prikazivanje, pribavljanje i posjedovanje po*nografskog materijala i iskorišćavanje maloljetnog lica za po*nografiju, saopšteno je juče iz MUP-a.

Za ovo krivično djelo, u zavisnosti od načina izvršenja i posljedica, zaprijećena kazna se kreće od novčane kazne i šest mjeseci zatvora, do osam godina zatvorske kazne.

Istraga u ovom predmetu pokrenuta je po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i direktora policije Vladimira Rebića, u cilju otkrivanja krivičnog djela i rasvijetljavanja činjenica i okolnosti u vezi sa fotografijama i video materijalom koji se pojavio na grupama na aplikaciji Telegram, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh