Region

Ambis na svakom koraku – Jezivi prizori u zgradi strave u kojoj je stradao maturant iz Niša

Potkrovlje bez zidova, terase bez ograda, sobe bez prozora, nezaštićena stepeništa, okna od liftova zjape kao otvorena usta u mraku – ambis vreba na svakom koraku!

Jovan Veselinović - Facebook

Grafiti, limenke od pića, polomljene flaše i zvuk vjetra koji huči kroz nezavšreni kostur stambene višespratnice ovo mjesto samo čine još jezivijim…

Tako danas izgleda zgrada za mlade naučnike niškog Univerziteta u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, koja je nezavršena i poslije 13 godina i koja je postala simbol velike tragedije, nakon što je na gradilištu 21. februara pronađeno tijelo nestalog maturanta Jovana Veselinovića (18) iz Niša za kojim se tragalo četiri dana.

Okolnosti pod kojima je nastradao ovaj mladić kome se izgubio svaki trag 17. februara na Bulevaru Nemanjića kod TC Zona1 još uvijek nisu u potpunosti rasvijetljene, a do okončanja istrage policja ne isključuje nijedan scenario.

“Noću se tu skupljaju…”

Jezivo okruženje zgrade strave, ide u prilog svakoj teoriji.

– Noću se tu skupljaju neki, ko zna kojii. Komšije iz okolnih višespratnica kažu da se u mraku vide baterijske lampe koje tumaraju po zgradi. Udaraju u plehove kojima je okruženo gradilište, bacaju svašta odozgo, polomili su nam crijepove. Tu ima na gradilištu jedan bunar koji nije zaštićen, upašće neko poginuće, desiće se još neka tragedija. Gradilište nije dobro obezbijeđeno, zgrada se ne radi sigurno osam godina i ko zna kada će da se nastave radovi – kažu Milorad i Snežana Savić, koji žive u kućici tik do ograde gradilišta.

U noći između 17. i 18. februara, kada je najvjerovatnije nastradao nesretni maturant, kažu, nisu čuli ništa neuobičajeno.

Slomljene flaše, limenke i grafiti

A da napuštena zgrada ima neželjene posjetioce, može se vidjeti na svakom koraku. Tu su ostaci stare garderobe, polomljene flašice alkoholnih pića, limenke od energetskih napitaka, gomila opušaka, prazne kutije od cigareta, flaše od sokova, prazni sprejevi za pisanje grafita…

Na posljednjem spratu zgrade bez prozora, stalno šibane vjetrovima, cigle poređane u krug kao za “sedeljku”. Grafiti su svuda po prostorijama. “Ta ekipa luta, ko na oblacima lasta”, “Griješili smo i opet ćemo”, “Gomila nelogičnih poteza”, samo su neke od poruka koje se mogu pročitati na nezavršenim zidovina zgrade. Kroz ispucale betonske blokove na pojedinim mjestima kaplje voda, stvarajući još jeziviji ambijent.

Betonska stepeništa bez ograde, kao i terase i zidovi potkrovlja, žice od armature vire svuda, svaki korak mora da bude oprezan jer ambis prijeti i po danu.

Četiri dana potrage za Jovanom

Kako je “Blic” pisao, Jovan je nestao 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića kada se od druga vraćao kiući, njegovo beživotno tijelo nađeno je 21.februara na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića a uzrok smrti još uvijek se utvrđuje. Prema prvim informacijama smrt je nastupila uslijed pada sa visine, a za sada se ne isključuje nijedan scenario.

Majka mladića Milica Cvetković rekla je nakon pronalaska tijela da je od policije dobila informaciju da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

– Policija mi je saopštila da je naš Jovan nastradao pod nerazjasnjenim okolnostima. Još uvijek ne znamo da li je nesretan slučaj ili ubistvo, saopštila je kratko za medije majka Jovana Veselinovića (18), čije tijelo je poslije višednevne potrage pronađeno u nedelju u zgradi u izgradnji u Nišu. Jovanova majka Milica Cvetković navela je i da je u toku obdukcija tijela mladića koja će, kako je navela, dati odgovore.

– Apelujem na medije da se suzdrže i ne objavljuju da se Jovan ubio. U ime porodice zahvaljujem se svima koji su predhodnih dana bili uz nas – navela je Jovanova majka.

Tužilaštvo prikuplja dokaze

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu kažu da je naloženo više istražnih radnji i prikupljanja dokaza kako bi se rasvjetlio događaj.

– Po primljenom obavještenju da se u zgradi nalazi telo muške osobe, zamijenik višeg javnog tužioca je obavio uviđaj i naložio pregled i obdukciju tijela, toksikološku analizu krvi i preuzimanje snimaka sa obližnjih sigurnosnih kamera, a sve u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do smrti. Dalji potezi VJT uslediće nakon pribavljanja ovih dokaza i analiza – kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Jezivi prizori u zgradi strave u kojoj je stradao maturant iz Niša – Blic.rs

Jezivi prizori u zgradi strave u kojoj je stradao maturant iz Niša – Blic.rs

Jezivi prizori u zgradi strave u kojoj je stradao maturant iz Niša – Blic.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh