Region

Srbija: Za 36 sati više od 100.000 prijavljenih za vakcinu protiv koronavirusa

Više od 30 odsto zainteresovanih nije biralo proizvođača vakcine

Vakcinacija - Ilustracija

Više od 100.000 građana Srbije se za 36 sati prijavilo za vakcinisanje protiv koronavirusa, a više od 30 odsto zainteresovanih nije biralo proizvođača vakcine, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, javlja Anadolu Agency (AA).

Više od 8.000 građana koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju je starije od 75 godina, rekla je Obradović tokom obilaska Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

U Srbiji je od juče moguća prijava na sistem preko kojeg građani iskazuju želju da se vakcinišu protiv koronavirusa, putem portala e-Uprave.

Upitnik se nalazi na adresi https://euprava.gov.rs/usluge/6224, a u njemu je naglašeno da se njegovim popunjavanjem ne daje saglasnost za vakcinaciju, već se za nju “isključivo iskazuje interesovanje”.

Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara, a u svakom trenutku građani svoje iskazano interesovanje mogu da promene ili obrišu.

Nakon popunjavanja neophodnih podataka, poput kontakt telefona i e-mail adrese, moguće je odabrati i proizvođača vakcine, a čiju je upotrebu Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila. Potvrda sa detaljima stiže putem SMS poruke i e-mail adrese.

Upitnik je moguće popuniti i za bliže članove porodice.

Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani takođe moći da iskažu interesovanje za vakcinaciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh