Region

“Bila je anđeo” – Kćerka (19) ruskog milionera sa nebodera pala u smrt, njen otac tvrdi da je nesretan slučaj, ali ne vjeruju svi u to

KćĆerka ruskog milionera Andreja Špilenka tragično je stradala nakon pada sa prozora svoje spavaće sobe sa nebodera u centru Moskve.

Andreja Špilenka - Instagram

Policijski izvori rekli su da preliminarnim ispitivanjem nisu pronađeni tragovi borbe, ali da se istraga nastavlja. Sumnju budi činjenica da 19-godišnja djevojka nije ostavila oproštajnu poruku, a njeni prijatelji tvrde da nije pokazivala samoubilačke namjere.

Tijelo Valerije Špilenko (19) pronađeno je ispred zgrade gdje je živjela sa porodicom samo dan nakon njenog rođendana. Nakon pisanja medija da u cijeloj priči postoji nešto sumnjivo i da možda nije riječ o nesreći, oglasio se i njen otac, porekavši da postoji “bilo šta kriminalno” u smrti njegove kćerke. Kako kaže, riječ je “tragičnoj nesreći”.

– Ovo je vrlo težak period za mene i moju porodicu. Da bih izbjegao širenje lažnih informacija, prisiljen sam da objavim ovu poruku. Vidim kako neki mediji pokušavaju pogrešno da protumače informacije, predstavljaju ih iskrivljeno, nagoviještavajući kriminalnu prirodu. Tragedija je posljedica nesreće – rekao je on, dodajući da je tako istraga utvrdila, ali nije precizirao o kakvoj nesreći je riječ.

Prethodno, ruski mediji objavili su da Špilenko čuo kćerku kako vrišti i otrčao u njenu spavaću sobu gdje je bio otvoren prozor. Potom je pronašao njeno tijelo.

– Bila je anđeo, idealna kćerka i najljubaznija, najsaosjećanija osoba na svijetu – rekao je otac tražeći od medija da ne diskredituju njegovu kćerku spekulišući o njenoj smrti.

Ranije je objavio: “Anđele moj, voljena moja kćerko, počivaj s Bogom. Zauvijek ćeš živjeti u mom srcu.” Dodao je da su on i supruga Aljona “duboko šokirani”.

Valerija je bila studentkinja novinarstva u Moskvi i obožavala je fotografiju. Njen otac se smatra jednim od najvještijih i najviših menadžera u Rusijii, a sada je šef mreže “tehno parkova”, koje Kremlj vidi kao vitalne za ekonomiju. Ranije je bio i prorektor Moskovskog državnog univerziteta za tehnologiju i menadžment.

Osim tragično stradale Valerije, Špilenko ima i sina Ilju, koji ima 13 godina, prenosi “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh