Region

Amerikanka priznala da je kupila bebu iz Srbije! Šokantna ispovijest: Doktoru platili 10.000 dolara – Evo ko je beba

Snimak ispovijesti američke državljanke koja je prije 20 godina preko “legalnih” agencija usvojila bebu iz Srbije usijao je društvene mreže.

Sandra Rajs - Screenshot

U jednoj srbijanskoj emisiji koja je se bavila temom krađa i “prodaja” beba iz Srbije, gosti su bili Ana Pejić, sekretar “Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine” i žena kojoj je ukradena beba, Vladimir Čičarević iz “Udruženje roditelja ukradenih beba”, kao i dvije majke koje sumnjaju da su im ukradene bebe – Julijana Dimitrijević i Cana Jović.

U emisiji je prikazan snimak koji je posljednjih dana zapalio internet, a koji svjedoči o prodaji beba. Sandra Rajs iz SAD je ispričala kako je navodno doktor iz Srbije 1998. godine posredovao u proceduri usvajanja djevojčice Olije iz Beograda, kao i da je cijela “transakcija” koštala nešto više od 10.000 dolara.

Osigurali sve kontakte

Moje ime je Sandra, javljam se iz Amerike. Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili djevojčicu Oliju iz Beograda. Usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije, SAD. Oni su nam osigurali sve kontakte, a na nama je bilo da se nađemo na aerodromu sa Dejanom S.

On nas je dočekao i povezao u svoj stan gdje smo bili cijeli boravak. Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gdje treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu koja je kuhala za nas.

Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigdje izlazili. Uvečer smo gledali serije sa Dejanom, sjećam se i da su imali i ptice u tom stanu – priča ova Amerikanka koja tvrdi da je srbijanski doktor direktno posredovao u nelegalnom usvajanju djevojčice iz Beograda.

Svakog dana smo morali da idemo na neko drugo mesto – kaže i dodaje da su novac dali advokatici “na ruke“.

Za to smo joj platili 10.000 dolara u novim novčanicama od po 100 američkih dolara. Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje djeteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod Dejana koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući sa našom malom Olijom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale djece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja – rekla je Sandra.

Pismena izjava

Sandra je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku, a koja je potom poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gdje je prevedena na srpski jezik, objasnila je Ana Pejić.

U pismu koje je poslala majkama nestale djece stoji da je sve, cjelokupna procedura usvajanja trajala oko 8 dana, kao i da je beba Olija nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora. Na osnovu dogovora, Sandra i njen muž su dali 10.000 dolara advokatu Jasni, pa i dodatnih 1.000 i donaciju za Zvečansku.

Doktoru su platili 2.800 dolara, napisala je u pismu Amerkanka, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh