Region

“Dovela sam sina (6) iz Švicarske da vidi rodni kraj, a rođak (16) ga je silovao u štali”

“Došla sam sa šestogodišnjim sinom na odmor u Srbiju, da vidimo rodni kraj, a prošli smo kroz pakao…

Dječak - Ilustracija / Etrafika.net

“Došla sam sa šestogodišnjim sinom na odmor u Srbiju, da vidimo rodni kraj, a prošli smo kroz pakao. U šoku sam, moje dijete bilo je žrtva se*sualnog zlostavljanja, i to od dječaka starog 16 godina, daljeg muževljevog rođaka! Slučaj sam prijavila policijii i prvim avionom vratili smo se u Švicarsku”.

Ovako priča žena (ime i prezime pоznato redakciji) kojа јe rodom iz okoline Niša.

Protiv maloljetnika starog 16 godina iz jedne opštine u okolini Niša podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenih polnih radnji jer je se*sualno zlostavljao šestogodišnjeg dječaka, saznaje “Blic“.

Užasan slučaj zlostavljanja maloljetnika desio se krajem jula mjeseca u jednom selu tridesetak kilometara udaljenom od Niša poslije čega je protiv maloljetnika podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Sve je počelo kao igra
Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je maloljetni tinejdžer, namamio dječaka u štalu, gdje se, zloupotrebljavajući njegovo povjerenje i činjenicu da je 10 godina stariji od njega, nad njim se*sualno iživljavao.

– Priča se po selu da su dječaci i u nekom daljem srodstvu. Navodno je sve počelo kao igra, kojom je maloljetnik namamio dječaka u štalu na seoskom imanju. Tu su prvo pričali, šalili se nakon čega je, kako se sumnja, maloljetnik dječaku gurnuo prst u analni otvor. Nakon toga mu je pokazivao mu svoj polni organ. Šta se tačno sve desilo dok su bili zaključani u šatli, utvrdiće istraga. Činjenica je da se ovako nešto nije desilo u tom kraju – kaže izvor.

Žrtva još jedan dečak
Prema riječima majke silovanog dečaka, nije shvatala u početku o čemu se radi, piše “Kurir“.

– Muž je bio u Švajcarskoj, a ja sam došla sa sinom da upozna Srbiju, da vidi rođake. On je ubrzo po dolasku postao nervozan i vršio je veliku nuždu u gaće. To mi je bilo potpuno neobično, majka na sve pomisli, pa i na promjenu sredine, drugačiju hranu – kroz suze priča očajna žena i dodaje da je tek kasnije saznala strašnu vest.

Nije ni slutila šta će ona i njen sin doživjeti u selu kod Niša, a na rođaka manijaka upozorila ju je jedna komšinica. Nakon toga, ona kaže da je preživjela teške dane.

– Uključila sam se u sve to i saznala da je devetogodišnji dječak stradao od ovog momka, ali je on, za razliku od mog sina, sve detaljno ispričao policiji. To mora da prestane. Bože, koliko smo pomagali toj porodici. To je siromašan kraj, slali smo neke pare, kupovali mobilne telefone… A šta smo zaslužili – pita se ova žena koja je trenutno u Švajcarskoj i koja traži od niškog pravosuđa da kazni krivca.

Drugi slučaj obljube šestogodišnjaka u niškom kraju
Ovo je inače, drugi slučaj se*sualnog iživljavanja tinejdžera nad 10 godina mlađim dječakom u ovoj godini u niškom kraju. Kako je “Blic” pisao, u martu je policija uhapsila maloletnog O. I. (15) zbog sumnje da je silovao šestogodišnjaka u niškom naselju Stočni trg.

I u ovom slučaju je sve počelo kao igra, tako što je tinejdžer namamio dječaka do obližnjeg šumarka pričom da će mu kupiti slatkiše. Međutim, kada su došli do šume, on ga je silovao. Zbog toga je mališan zadobio takve povrede da nije mogao da hoda pa ga je nasilnik donio u blizinu kuće njegovog dede I tu ostavio, prije nego što je pobjegao. Ovaj tinejdžer (15) je kao kaznu dobio samo vaspitnu mjeru jer je u vrijeme izvršenja krivičnog dela imao manje od 16 godina, zbog čega nije mogao da bude upućen u maloljetnički zatvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh