Region

U SKOPLJU ROĐENA BEBA KOJA JE POZIVITNA NA VIRUS: Odmah je izolovana, ni dijete ni majka nemaju simptome

Beba rođena na Ginekološko-akušerskoj klinici u Skoplju je pozitivna na virus korona, prenijela je Televizija Telma, pozivajući se na izvore u toj bolnici.

Kako se se na navodi na sajtu te televizije (telma.com.mk), ni majka ni beba nemaju simptome kovida, a novorođenče pozitivno na kovid-19 je izolovano u posebnu prostoriju.

Na ginekološkoj klinici ostavljaju prostor za sumnju, budući da bi to bio prvi slučaj vertikalne transmisije sa majke na bebu, što do sada nije dokazano da postoji,piše Novi.

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče je, prema Televiziji Kanal 5, potvrdio tu informaciju, ali je rekao da će biti napravljen još jedan test, da bi se potvrdile sumnje.

U Sjevernoj Makedoniji umrle su još dvije osobe od korona virusa i registrovana su 194 nova slučaja zaraze, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj umrlih od korone porastao je na 739, a ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije na 17.977.

Aktivnih slučajeva ima 2.279, na bolničkom liečenju je 355 oboljelih, od kojih je pet na respiratoru, a 38 na kiseoničkoj podršci.

Institut za javno zdravlje registrovao je da je još 158 pacijenata ozdravilo, čime je broj izliječenih tokom epidemije povećan na 14.959.

U prethodna 24 sata urađeno je 1.697 testova na prisustvo koronavirusa, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji ukupno 188.777.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh