Region

Vlada Srbije: Usvojeno korišćenje subvencija za podršku hotelskoj industriji

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti.

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od deset odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra ove godine, saopšteno je iz Vlade.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviće javni poziv za podnošenje zahteva od 1. do 15. septembra, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva: www.mtt.gov.rs.

“Vlada Srbije odlučila je da usvoji program subvencija kako bi očuvala hotelijerstvo i zaposlene u tom sektoru, koji je tokom pandemije pretrpeo velike gubitke i time doveden na ivicu opstanka”, naveli su.

Na sednici je odlučeno i da se formira Radna grupa za pripremu i organizovanje nagradne igre koja će biti održana 2020. godine sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije. Prethodna nagradna igra “Uzmi račun i pobedi“, organizovana sa istim ciljem, motivisala je veliki broj građana da u njoj učestvuje i dala rezultate na tom polju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh