Region

Srbija testirala skoro 10.000 osoba na koronavirus, od toga je 392 pozitivno

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 je izvijestio o posljednjem zdravstvenom presjeku u toj zemlji. U posljednja 24 sata su imali 392 pozitivne osobe, a 10 pacijenata je preminulo.

Koronavirus - RAS Srbija

Srbija je u prethodnom danu testirala najveći broj uzoraka do sada, 9.910 od kojih je 391 bilo pozitivno.

Ministar zdravstva Srbije Zlatibor Lončar je rekao da će ovakav porast broja zaraženih koronavirusom biti primijetan u Srbiji još dan ili dva, a sve, kako on tvrdi, zbog ranije održanih protesta, prenosi “Klix”.

“Već imamo ljude koji su pozitivni i koji i sami kažu da su bili na protestu ili da su iz porodice u kojoj je nekao bio na protestu”, riječi su Lončara.

Trenutno je na hospitalizaciji u srbijanskim bolnicama 4.716 osoba, a 184 pacijenta kod kojih je potvrđen koronavirus se nalazi na respiratoru, sa teškom kliničkom slikom.

Do sada su u Srbiji preminule 452 osobe koje su bile pozitivne na koronavirus, a procenat smrtnosti je 2,25 posto.

Ukupan broj registrovanih slučajeva koronavirusa od početka pandemije je 20.109, a do sada je testirano 534.488 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh