Region

Novi detalji: Osumnjičeni napastovao djevojčicu (12) deset puta, komšije otkrile sve

Slučaj se*sualnog napastvovanja maloljetnice otkrila je supruga uhapšenog, koja ga je i prijavila policiji.

Djevojčica - Ilustracija / Hrvatska-danas.com

Policija je uhapsila D. J. (59) iz Sremske Mitrovice (Srbija) zbog sumnje da je od januara u više navrata se*sualno zlostavljao djevojčicu (12), kojoj je sa suprugom bio hranitelj, piše “Kurir“.

Prema riječima izvora iz istrage, slučaj se*sualnog napastvovanja maloljetnice otkrila je supruga uhapšenog, koja ga je i prijavila policiji.

Skupila hrabrost

– Djevojčica je u hraniteljskoj porodici bila od 1. januara. Njena hraniteljka je u posljednje vrijeme primijetila da se sa djetetom nešto čudno dešava, postala je šutljiva, isprepadana, često je plakala. Žena je više puta pokušala da razgovara sa njom, ali u početku nije željela da joj se povjeri. Međutim, početkom aprila skupila je hrabrosti i navodno ispričala hraniteljki šta se dešavalo kada bi ostala sama sa D. J. – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Žrtva je dala izjavu nadležnima u prisustvu radnika Centra za socijalni rad.

– Navodno, ispričala je da ju je hranitelj primoravao da imaju se*sualne odnose, prijeteći joj “da će joj se svašta desiti ako nekome ispriča”. Kako je djevojčica navodno rekla, D. J. ju je sedam do deset puta natjerao da imaju odnose, a zbog konstatnih prijetnji, pa čak i smrću, ona dugo nije smjela nikome da se požali – priča izvor i dodaje da je D. J. osumnjičen za krivično djelo obljuba zloupotrebom položaja.

Komšije ove hraniteljske porodice kažu da su u šoku zbog hapšenja D. J. Kako kažu, on i njegova supruga su godinama čuvali djecu bez roditeljskog staranja.

– Supruga osumnjičenog je divna žena. Već duže vrijeme je hranitelj i ne mogu ni da izbrojim djecu koja su prošla kroz njenu kuću i koja je ona gajila sa puno ljubavi i pažnje. Jedan dečkić, kome je bila hranitelj, sada je pošao na fakultet – priča komšinica i dodje:

– Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto desilo u njenoj kući. Nejverovatno mi je i da je njen suprug bio sposoban da tako naudi djetetu. Ako je to zaista uradio zaslužuje najstrožu kaznu.

Sličan slučaj u Šidu: Zlostavljao žrtvu godinama

Ovo nažalost nije prvi slučaj da se u hraniteljskim porodicama dešavaju se*sualna zlostavljanja maloljetnica. Prošle godine, sada punoljetna djevojčica, svjedočila je o se*sulanom zlostavljanju koje se desilo u hraniteljskoj porodici u Šidu u kojoj je bila od svoje šeste godine. Ona je objasnila da ju je hranitelj M. M. (61) se*sualno zlostavljao od njene desete godine, a slučaj je sama prijavila policiji kada je postala punoljetna.

Druga komšinica ističe da D. J. važi za dobrog komšiju, te da sa njim nisu imali problema.

– Ne znam šta mu se desilo. Čovjek nikome više ne može da vjeruje. Žao mi je njegove žene, vjerujem da je ovo bio ogroman šok za nju, ali drago mi je što je smogla snage i prijavila ga, što nije željela da prikriva zlodjelo – kaže komšinica i dodaje da D. J. i supruga imaju i dvoje svoje djece.

Porodična tragedija

Komšije uhapšenog hranitelja kažu da je njegova supruga nedavno imala i porodičnu tragediju.

– Čula sam da joj je brat preminuo, skoro je bila sahrana. Samo joj je još ovo trebalo. Ona je jako fina, vrijedna i uredna, tu kuću je naslijedila od roditelja. Besprijekorno održava domaćinstvo – pričaju komšije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh