Region

Vanredno u Hrvatskoj: Već je 168 zaraženih, čak 40 više nego jučer

Na pressici u 9 sati iz Stožera civilne zaštite rekli su kako je broj slučajeva u Hrvatskoj 157, a u 10 su iz Štaba objavili novo saopštenje u kojem piše kako ih je još 11 više.

Vili Beroš - Twitter

Tokom noći na zagrebački je aerodrom sletio avion Croatia Airlinesa koji je jučer poslan u Abu Dhabi po zaštitnu opremu i maske ukupne vrijednosti 11 miliona kuna.

Radi se o donaciji vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Hrvatskoj, navodi “Index“.

“Stižu nam nove maske večeras, a vjerovatno ćemo nabaviti i dodatne količine opreme na kineskom tržištu”, najavio je jučer ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš nakon što je vlada poništila tender kojim je htjela maske od tek osnovane firme nabaviti za 19 miliona kuna.

Širom Hrvatske gradske vlasti zatvorile su dječje parkove i igrališta, a policija patrolira i pazi da se ljudi ne okupljaju u većem broju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh