Region

Vučić se zbog korona virusa oglasio na Instagramu, srbi ovo moraju znati:Broj zaraženih raste, stanje haotično, pridržavajte se ovih mjera

Predsjednik Aleksandar Vučić danas je još jednom, na svom Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, kao i na svom Fejsbuk profilu uputio zahvalnost medicinskim radnicima u zemlji i apelovao na građane da se pridržavaju osnovnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

– Hvala ljekarima i medicinskom osoblju na lavovskoj borbi, ali od presudnog značaja u borbi protiv koronavirusa je podrška ljudi. Važno je da se pridržavamo mjera i da djelujemo preventivno – poručio je Vučić.

U tom smislu, podsjetio je da su osnovne preventivne mjere pojačana i česta higijena ruku, pranje vodom i sapunom najmanje 20 sekundi.

Takođe, treba izbjegavati kontakte sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje i izbjegavati masovna okupljanja i boravak u prostoru gdje se nalazi veliki broj osoba,prenosi Novi.

U Srbiji je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronvirusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh