Region

Srbija zabranila ulaz strancima iz Italije, Kine, Južne Koreje i Irana

Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona biti će zabranjen ulazak u Srbiju.

Srbija - Nezavisne.com

Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i dijelova Švicarske privremeno će biti zabranjen ulazak u Srbiju, odlučila je danas Vlada Srbije, piše “Tanjug”.

Uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije, saopštila je Vlada Srbije.

To je dio dodatnih mjera radi spriječavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, koje su uvedene prema preporukama srbijanskih epidemiologa i u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh