Region

Monika se jučer prvi put nasmijala: Smogla je snage da priča; do kada ostaje u bolnici

Lov na Berberina i dalje traje.

Monika Karimanović - Facebook

Srbija je sa strepnjom pratila potragu za Monikom Karimanović i njenim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, piše “

Djevojčica je pronađena 30. decembra, i od tada se oporavlja od svega što je proživjela u Kliničkom centru u Nišu, a naš izvor otkriva kakvo je njeno trenutno stanje.

Nisu još izašli iz bolnice, otac je stalno obilazi… Monika će biti u bolnici do nedjelje, a poslije će ih najvjerovatnije prebaciti u neku drugu kliniku, gdje će biti do sredine sljedeće sedmice. Rečeno je da će je pustiti kući, ali ipak nisu, najvjerovatnije iz bezbjednosnih razloga, pošto je ovaj bolesnik još na slobodi – kaže izvor, pa dodaje da je Monikino stanje sve bolje.

Monika se juče prvi put nasmijala i pričala. Hvala Bogu sve je bolje, i majka je stalno pored nje. Izgrebana je po nogicama i uzrujana, ali nastavlja da se oporavlja.

Ninoslav Jovanović je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku K. koja je išla u školu.

Potraga za djevojčicom trajala je danima. Srećom, Monika je pronađena poslije 10 dana strepnje, ali policija i dalje traga za Malčaniskim berberinom.

Danas je 15. dan potrage, a ovih dana se, prema posljednjim informacijama, pretražuje teren oko Niša, Knjaževca i Svrljiga.

Na terenu je i dalje oko 500 policajaca i, prema najavama direkora policije Vladimira Rebića, taj broj se neće smanjivati sve dok “Malčanski berberin” ne bude uhvaćen.

Osuđivani silovatelj je djevojčicu oteo oko 7:30 sati kada je krenula u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi “Punto” i oteo dijete na putu do škole. U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamjernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gdje je otmičar krio malu namučenu djevojčicu. Jovanović je na mnogim mjestima ostavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično. Očigledno se dugo pripremao za svoj umobolni pir.

Ovaj osuđivani silovatelj i otmičar je odležao robiju od 12,5 godina za silovanje iz 2005. godine kada je napastvovao N.S. iz naselja Donja Vrežina koju je namamio tako što je rekao da zna frizerski salon gdje može dobro da unovči svoju dugu crnu kosu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh