Region

Poznati rezultati obdukcije bebe pronađene u septičkoj jami kod Apatina

Psihičko stanje Sabrine N. se još utvrđuje.

Beba - Yahoo

Nakon što je Srbijom projurila vijest o bebi koju je u mjestu Sonta, nedaleko od Apatina, mlada majka Sabrina N. (25) ostavila u septičkoj jami, otkriveno je da je dijete mrtvorođeno i da nema elemenata ubistva.

Obavljena je obdukcija koja je pokazala da se ne radi o ubistvu djeteta, čak ni pri porođaju, a zbog toga postupka najvjerovatnije neće ni biti. Mlada majka Sabrina N. zadržana je u policiji tokom 48 sati, a uskoro će biti i njeno saslušanje u tužilaštvu, kada bi trebalo da bude utvrđeno i njeno psihičko stanje.

S obzirom na to da ona i njen suprug Kristijan N, koji je i prijavio slučaj, imaju još dvojicu sinova, trogodišnjeg i četvorogodišnjeg dječaka, alarmiran je i apatinski Centar za socijalni rad. U slučaju da postupak ne bude pokrenut, kao što će nezvanično biti slučaj, majka će se vratiti djeci.

– Kada je muž došao iz Mađarske u kojoj radi, žena mu je priznala šta se desilo – kaže izvor iz istrage navodeći da svoju mrtvu bebu nije sahranila, već da ju je uvila u ćebe i odložila u improvizovanu septičku jamu.

Ono što je u ovoj priči posebno tragično jeste podatak da je porodica već ostala bez najmlađeg člana jer je prije mesec i po umro treći sin.

U tome nema ništa sporno. Urađena je obdukcija, dijete je umrlo prirodnom smrću, od bolesti – kaže izvor iz istrage.

Sumnja se i da se majka prijevremeno porodila uslijed stresa zbog gubitka prethodnog djeteta. Šuška se i da je porodica u nezavidnoj materijalnoj situaciji, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh