Region

“Samo bi lud čovjek želio da se pripoji Srbiji”

Novinar Dinko Gruhonjić izjavio je, povodom prijetnji Milorada Dodika da će se manji bosanskohercegovački entitet Repulika Srpska otcijepiti i pripojiti Srbiji, da bi “samo lud čovjek želio da se pripoji Srbiji”.

Dinko Gruhonjić - YouTube

“Ako bismo zaista povjerovali Dodiku da želi da otcijepi Republiku Srpsku i da je pripoji Srbiji – u šta ja naravno ne vjerujem jer samo bi lud čovjek želio da se pripoji Srbiji – onda ko god ima takvu ideju, neka pogleda samo šta se desilo sa Vojvodinom u proteklih 101 godinu pa će mu biti jasno da je to sumanuta ideja”, rekao je Gruhonjić za “Federalnu televiziju“.

Podsjetio je da su još su 1919. godine, nakon – kako se to danas kaže – “prisajedinjenja, tadašnji radikali u svom partijskom listu napisali tekst “Plači, Vojvodino“, piše “Autonomija

“Dakle, očigledno je da su čak i oni, koji su se najgorljivije zalagali za ‘prisajedinjenje’ majci Srbiji, vrlo brzo shvatili da se Srbija prema Vojvodini odnosi kao maćeha”, naveo je Gruhonjić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh