Region

Policajac iz Hrvatske ponovo upucao migranta

Policajac je jučer na području Mrkoplja upucao migranta. Iz hrvatske policije su saopćili da je do nesreće došlo nakon što je policajac pružao “aktivan otpor”.

Migranti - Blogspot

– Na širem području Mrkoplja službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba – navode iz policije, prenosi Avaz.

Također su opisali i na koji način je došlo do nesreće.

– Tokom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda – naveli su iz policije.

Također je saopćeno da je unesrećenom migrantu odmah pružena medicinska pomoć te da se radi o lakšoj povredi.

Ova nesreća desila se samo nekoliko dana nakon što su je jedan hrvatski policajac upucao migranta, koji je i dalje u teškom stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh