Region

Krađe na plažama: Ne ostavljajte novac, mobitele i dokumente bez kontrole

Počela je sezona kupanja, a time i krađa na plažama. Tokom proteklog vikenda na području PU Splitsko-dalmatinske u Hrvatskoj zabilježeno je ukupno pet krađa. Kralo se na splitskim plažama Bačvice i Firule, te na plažama u Brelima i Makarskoj, na štetu hrvatskih i stranih državljana.

Krađa na plaži - Blogspot

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz PU savjetuju građane da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme, odnosno da ih prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu, piše Večernji.

Sve krađe počinjene su tako što su oštećeni svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima (mobitelima, naočalama, novcem i sl.) ostavili bez nadzora, pa su počinitelji iskoristili njihovu nepažnju i vrijeme za koje su se nalazili u moru ili na drugom mjestu i počinili krađu.

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz PU savjetuju građane da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme, odnosno da ih prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu. Navode primjer jednog kupača koji je pokraden dok se nalazio u moru, gdje je, prema vlastitoj izjavi boravio više od sat vremena, koliko su mu stvari bile bez nadzora!

-Također, uputno je da prilikom odlaska na plažu ne nosite sa sobom vrijedne predmete, poput nakita, veće količine novca, dokumente i slično – poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh