Region

Vučić smiruje tenzije: Spreman sam ugostiti Đukanovića u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je spreman ugostiti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kako bi razgovarali, pišu srbijanski mediji.

Aleksandar Vucic - Screenshot/YouTube

Kako prenose agencije, Vučić je kazao kako je “uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, ugostiti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije”, piše “Avaz“.

– Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim – rekao je Vučić.

Upitan o odnosima Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je crnogorskog premijera Duška Markovića tokom njegove posjete Beogradu zamolio da uzme u obzir i interese Srbije i da Kosovo ne bude bolje tretirano od Srbije, ali to nije ispoštovano.

– Uprkos svemu, mi moramo sa Crnom Gorom imati normalne odnose, jer je to u interesu Srba koji žive tamo. Moramo gledati kako da pomognemo tamošnjim Srbima, kako da pomognemo naše kulturne ustanove i izgradnju vrtića, da nam Crna Gora to dopusti. Naš interes je da imamo dobre odnose – istakao je Vučić.

On je kazao i kako politički odnosi u regionu nisu idealni, jer su različiti politički interesi.

– Ne treba od toga praviti probleme. Naši odnosi su pristojni. Ja nisam želio da odgovaram na uvrede iz Crne Gore – istakao je Vučić.

Vučić je naveo i kako bi želio da Srbija sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom uradi integrisane granične prelaze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh