Region

Studentkinji izgrebali auto u Dubrovniku jer su mislili da je iz Srbije

Studentkinji iz Slavonije, koja studira u Dubrovniku, izgreban je automobil a ona je uvjerena da se to dogodilo jer je njen komšija mislio da su na njenom vozilu srbijanske registarske tablice.

No image - Haber.ba

Kako je ispričala, kupila je vozilo da bi iz Dubrovnika češće mogla da putuje u rodni kraj i parkirala ga je na javnom parkingu što je izazvalo negodovanje njenog komšije koji je, kako kaže, spominjao požarevačke registarske oznake.

Na vozilu su, naime, bile PŽ registarske oznake, za Požegu, grad u zapadnoj Slavoniji.

Kako je rekla za “Dubrovački Dnevnik”, komšija ju je pozvao i rekao da ne može tu da parkira i pitao je da li je iz Srbije, prenosi “Tanjug”.

“Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevačke tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je riječ o javnom, a ne privatnom parking mjestu. Rekao je da ‘nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice'”, izjavila je studentkinja.

Ona je, na insistiranje komšije, oslobodila parking mjesto, koje je nakon toga dva dana bilo prazno. Zato je ona na to parking mjesto ponovo parkirala vozilo nakon čega ga je zatekla izgrebanog.

Kako kaže, ne zna ko je počinilac, ali ima svoje sumnje i uvjerena je da je vozilo namjerno izgrebano.

Studentkinja, koja je razočarana ponašanjem svojih sunarodnika, dodala je da svađa oko tablica nije jedina neugodnost koju je doživjela od komšija, navodi “Index”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh