Region

Mladić koji je jedini preživio užas na autoputu: “Vrisak je probudio vozača koji je spavao”

Strašnu saobraćajnu nesreću u kojoj su u noći sa srijede na četvrtak na autocesti u Hrvatskoj poginuli Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda, preživio je samo Dragan Vučićević (28) iz Batajnice.

No image - Haber.ba

Vučićević, koji je u petak izašao iz bolnice u Vinkovcima, prepričao je hrvatskoj policiji trenutak u kojem je četvero suputnika, s kojima je krenuo na put za Sloveniju i koje je tada prvi put sreo, izgubilo živote.

“Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao dohvatiti karticu za autocestu. Ponovo sam zaspao, a probudio me vrisak. Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan najprije ulijevo, a zatim udesno. Naletio je na stup, koji je automobil podigao u zrak, poletjeli smo poput aviona”, ispričao je policiji Vučićević, prenosi “Telegraf“.

Škoda je potom pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

“Sljedeće čega se sjećam je prazan auto na kojem su sva vrata otvorena”, opisao je jezive slike koje je vidio kad se poslije kratkog gubitka svijesti probudio.

Krenuo u potragu za poslom

Preživjeli Dragan jedini je u automobilu imao vezan sigurnosni pojas. Ostali su putnici od siline udara ispali iz automobila, a kazaljka za mjerenje brzine ostala je zakucana na 140 kilometara na sat.

Vučićević je ispričao da se u Škodi našao slučajno jer je krenuo u Sloveniju tražiti posao.

“Tražio je prijevoz do Slovenije i preko sajta Bla bla car pronašao je jeftiniju vožnju. U srijedu pola sata prije ponoći ušao je u Škodu za čijim je volanom bio nastradali Vladica Rašić i odmah sjeo na mjesto suvozača. Kako je ispričao, noć prije puta je radio, umoran je sjeo i zaspao. Probudio se tek na graničnom prijelazu, na izlazu iz Srbije”, ispričali su izvori iz istrage i dodali da je Dragan po zanimanju pekar i da je u Sloveniju krenuo kako bi se zaposlio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh