Region

Osuđene osobe koje su pretukle Vučićevog brata tokom Parade ponosa u Beogradu

Viši sud u Beogradu osudio je na uslovne kazne zatvora od po osam mjeseci sa rokom provjere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom nepotrebne i prekomjerne sile nad Andrejom Vučićem i Predragom Malim tokom održavanja “Parade ponosa 2014” u Beogradu.

Andrej Vučić - RTS

To znači da se kazne neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo, prenio je “RTS“.

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam mjeseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Na novu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Sedam pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša osuđeno je zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim djelom napad na vojno lice u vršenju vojne službe, pošto su napali i dvojicu vojnih policajaca u pratnji Andreja Vučića i Predraga Malog.

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević.

Suđenje im je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu iz juna prošle godine, kada je isti sud potvrdio oslobađajuću presudu komandantu ovog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mjere da spriječi napad.

Na video-zapisu od minut i četrdeset pet sekundi, koji je snimila “TV N1”, pored ostalog, vidi se kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju u zid zgrade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh