Region

Vidovnjak koji je “vidio” Jasminino ubistvo: “Ubila ju je vazom, učinila je to zbog ljubomore i koristoljublja”

Ovo što je danas nama kazao, tvrdi, te 2005. rekao je i policiji

Nad Smiljanom Srnec, okrivljenom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, provest će se psihijatrijsko vještačenje. Njezin suprug navodno planira se odseliti u Austriju i sa sobom povesti djecu, a policija tek treba ispititati svjedoke iz šire obitelji i susjedstava, “RTL.hr“.

“Tapkaju u mraku”, kaže vidovnjak kojeg su zvali da im pomogne na slučaju. On tvrdki kako policija ne traži pravi predmet kojim je Jasmina ubijena.

“Ona nije bila svjesna što je uzela, ona je uzela predmet koji joj je tada bio pri ruci. Uzela je taj predmet i udarila je nju po glavi. Kada ju je onesposobila za daljnju borbu tada je izvršila čin udaranja u sljepoočnicu”, kazao je za RTL vidovnjak Željko Valečić.

Ovo što je danas nama kazao, tvrdi, te 2005. rekao je i policiji. Prvo ga je za pomoć oko Jasminina nestanka tražio njezin ujak. Odmah mu je, kad je vidio njezinu fotografiju, rekao kako je siguran da je Jasmina mrtva.

“Vidio sam da se tu radi o beživotnom tijelu koje nema životnih ritmova. Pitao sam ga je li on o tome obavijestio policiju? O tome nestanku. On je rekao da nije. Ja sam mu savjetovao da on to napravi pod svaku cijenu”, prisjeća se vidovnjak.

Angažirala ga i policija
Upravo je to obitelj tada konačno i napravila. Za njegovu priču zainteresirali su se i policajci koji su radili na slučaju.

“Kroz dan-dva policija je ishodila nalog da ja izađem na teren. Znači, to se moralo tražiti odobrenje od nadležnih vrhova, institucija, Državnog odvjetništva, da se krene dalje u potragu”, kazao je vidovnjak Valečić.

Vidio je, kaže, tijelo pokraj vode, ali nije bilo riječ o Jasmini, već o tijelu muškarca pronađenog uz rijeku Muru. U kući i oko kuće Dominićevih nikada nije bio, ali, tvrdi, točno vidi scenu kako se sve odigralo.

“Ja sam vidio ljubičasto-plavu vazu sa kojom je počinjeno kazneno djelo međutim, dalje policija nije ništa poduzimala po tom pitanju. Stolnjak je bio, onako, u karu. Znači, nije bio kompletan stol obložen stolnjakom, u karu je bio stolnjak i na tome stolnjaku je bila vaza gdje se nalazilo dva do tri cvijeta, ali umjetnog. Cvijeta kao karanfil”, prisjeća se.

A kaže i da zna koji je motiv ubojstva. “To je ubojstvo iz koristoljublja. Iz ljubomore i koristoljublja”, uvjeren je vidovnjak.

Nije ovo prvi put da policija želi čuti i njegovo mišljenje.

“Imao sam sličan slučaj u Dugom selu gdje je jedan grobar zatukao svoju djevojku gdje sam policiju isto navodio na trag istine, a to je da je Anita ubijena”, kaže.

Hoće li hrvatski Mentalist i ovoga puta biti u pravu, otkrit će suđenje Smiljani Srnec.

Video pogledajte ovdje.

 


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh