Region

Žena u istom danu dobila 17 saobraćajnih kazni s rokom plaćanja od tri dana

Na tržnici u zagrebačkom Vrapču postavljene su kamere.

Saobraćajane kazne - RTL.hr

Kako javlja “RTL“, komunalni radnici kažnjavaju sve – kupce, roditelje koji dolaze po djecu u školu, pa čak i dostavna vozila koja se tamo kratko zaustavljaju već godinama.

Katarina Blažeković, vlasnica jedne trgovine na tržnici, dobila je čak 17 kazni u istom danu. Rok plaćanja je tri dana.

“Sedamnaest kazni poslati u jednom danu, danas u Hrvatskoj plativo u tri dana bez mogućnosti žalbe, a prije nas niko obavijestio nije, smatram da to zaista nije u redu i da je to popriličan udar na džep svakog građana, pa tako i mene i svih mojih prijatelja i komšija”, rekla je ogorčena Blažeković za RTL.

Blažeković je naslijedila trgovinu od svog svekra i tamo radi već decenijama. Ne spori da krši zakon, ali kako kaže – nema drugog izbora.

“Dajte mi sada onda pokažite gdje parkirate kad istovarate robu? Mi sada ovdje svi koji istovaramo, uključujući i mene, parkiramo se, a nije nam dozvoljeno, ne znam da li čak direktorica zna, ovdje dok svi skupa ne istovarimo robu”, pita se Blažeković, koja tvrdi da se trgovcima na ovaj način ugrožava posao.

Od nadležnog gradskog ureda zatražili su dozvolu za zaustavljanje na 20 minuta. Potpisali su i peticiju, ali je sve prošlo bezuspješno.

“Ja mislim da je red da nam konačno izađu u susret jer represijom na malog radnika, građanina, a istodobno se priča o nekim poticanjima i ovom i onom, a ovo su stvarno poticaji, samo u kojem smislu”, zaključila je Blažeković.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh