Region

Grabar-Kitarović: “Za dom spremni” nije stari hrvatski pozdrav, pogriješila sam

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obratila se javnosti na konferenciji za medije povodom četvrte godišnjice njenog polaganja svečane zakletve kao Predsjednice Republike.

Kolinda Grabar Kitarović - HRT.hr

“Nisam istakla kandidaturu za sljedeći mandat. Obavijestit ću javnost kada bude vrijeme za to. Očekujem da će svi građani ocijeniti šta sam učinila. Ja dolazim iz određene etike uvjerenja i neosporno sam predsjednica svih hrvatskih građana i tako se ponašam. Promijenile su se tri Vlade u protekle četiri godine i bila sam jednaka prema svima. Hvalila sam kada je trebalo i upozoravala na probleme. To ću raditi i dalje.

Naravno da sam bila kandidatkinja HDZ-a, ali nisam zbog toga njima dala nikakve popuste niti to oni od mene očekuju. Želim da svaka Vlada bude stabilna. Ova je država preskupo plaćena da bi bilo tko državu koristio za svoje vlastite interese”, kazala je Grabar-Kitarović.

Pozdrav “Za dom spremni”

“Ja sam počinila grešku kada sam rekla da je to povijesni pozdrav jer su mi to rekli neki od mojih savjetnika. Prihvaćam činjenicu da to nije hrvatski povijesni pozdrav. Poenta izjave je tada bila ipak da je on je neprihvatljiv i kompromitovan. Tu je poenta”, dodala je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh