Region

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

Vlada Hrvatske je na sjednici prihvatila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te ga uputila u saborsku proceduru, u kome se, između ostalog, omogućuje prijem u policiju sa završenom trogodišnjom školom.

Specijalna policija - Nap.ba

Prijedlog izmjena i dopuna nastao je kao posljedica primjene Zakona o policiji iz 2011. godine, tokom koje su uočene mogućnosti unaprjeđenja sistema izmjenama pojedinih odredaba, navodi “Glas Slavonije“.

Najvažnije među novostima obrazložio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Božinović je istakao da ovaj prijedlog omogućava i prijam u policiju osoba sa završenom trogodišnjom srednjom školom, što dosad nije bilo moguće.

Osim toga, novost je i naknada za stanovanje koju bi imali policijski službenici raspoređeni u mjesto rada udaljeno više od 100 kilometara od njihova prebivališta, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međugradskog prevoza.

Ovo pravo ostvarivali bi i policijski službenici koji rade na otoku, a mjesto prebivališta im je na kopnu, ili drugom otoku, bez obzira na udaljenost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh