Region

Tuđman mora na popravak

Spomenik Franji Tuđmanu mora na restauraciju. Nakon što ga je preksinoć nepoznati počinitelj gađao jajima, kip bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana je oštećen i morat će na restauraciju.

No image - Haber.ba

Kako javlja “RTL“, iako su ga radnici Čistoće odmah oprali šmrkom, šteta je već napravljena. Uništena je patina i trebat će ponovno patinirati.

“Žumanjci, bjelanjci. Kaj je to već ustvari?! Nagriza broncu”, rekli su radnici koji su čistili spomenik.

Radnik ljevaonice u kojoj je spomenik napravljen nije sretan.

“Kako bi vama bilo da vam neko uništi rad koji napravite? Normalno da je teško, moram popravljati ponovno”, rekao je.

Nije siguran koliko će posla biti potrebno za popravak kipa.

“Ja znam kako mora izgledati, a koliko će mi trebati za to, to vam ne mogu reći u ovom trenutku”, rekao je.

Ovo je drugi put od kad je postavljen da je spomenik postao meta napada. Iz policije tvrde da nisu pojačali patrole oko spomenika i da je, u vezi s napadom jajima, postupanje u toku.

Početkom januara na spomeniku je osvanuo grafit srpa i čekića. Počinitelj je pronađen i završio je u pritvoru, a presuda zbog vandalizma još nije donesena. Ovog puta spomenik je oštećen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh