Region

Ozloglašena profesorica bez milosti, geografiju ponovo polagao i akademac iz 1984.

Od 50 prijavljenih starijih studenata, samo njih 17 je izašlo na ispit iz predmeta geografija Srbije i Crne Gore (SCG) iz treće godine

Uprkos uticaju iz Rektorata Univerziteta u Beogradu da u ovoj školskoj godini ispiti kod prof. dr Mile Pavlović, koju studenti smatraju najstoržom profesoricom na Geografskom fakultetu, budu isključivo pismeni, izlaznost je i u jučerašnjem januarskom ispitnom roku bila veoma niska.

Od 50 prijavljenih starijih studenata, samo njih 17 je izašlo na ispit iz predmeta geografija Srbije i Crne Gore (SCG) iz treće godine, a petoro je odmah vratilo neispisane papire.

Sreću je okušao i akademac koji je indeks dobio čak 1984. godine. Na predmetu geografija regije SCG iz četvrte godine od 20 prijavljenih studenata, desetoro je izvlačilo pitanja, piše “Politika”.

Po strogoći decenijama čuvena, prof. Mila Pavlović juče nije mijenjala model prvi put primjenjen u decembru: da svaki student izvlači po dva pitanja i na njih opširno, esejski odgovara.

Oni se, međutim, i dalje pribojavaju strogih kriterijuma kojih se profesorica drži pri ocjenjivanju i strahuju da će prolaznost na ovim ispitima i dalje biti mala.

Ispit preopširan i prepun detalja

– Ispit na trećoj godini je preopširan i prepun detalja koje treba pamtiti, sažetih u 96 pitanja. Ni dolazak Vladimira Putina u Beograd, obustava saobraćaja i gužve koje prate taj događaj nisu podstakli našu profesorku da promjeni termin ispita, prema običaju zakazan na samom početku ispitnog roka. Nismo ni očekivali, jer smo navikli da zakazuje ispite u dane najvećih slava – objašnjava student M. P.

On je još dodao i da je profesorica i ovog puta preduzela najviše mjere predostrožnosti pa, osim praznog papira označenog pečatom fakulteta, hemijskih olovaka koje im je ona podijelila i flašica sa vodom, ništa nisu smjeli da unesu u kabinet označen brojem jedan.

Ispit u 10 sati, uz dekana Dejana Filipovića, Petra Bulata, prorektora za nastavu UB-a, i Danila Potparića, studenta prorektora, nadziralo je još desetak zaposlenih na fakultetu, a profesorka Pavlović, kažu studenti, prema njima se ponašala korektno, bez izricanja ranije uobičajenih uvreda zbog kojih je i stekla titulu “čelična lady” prijestolničkog univerziteta.

U iščekivanju rezultata akademci se nadaju da će prolaznost biti malo bolja nego u decembru, kada je na prvom pismenom ispitu, na dva predmeta, od njih 18, samo dvoje dobilo šestice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh