Politika

HDZ, SNSD i Trojka počeli sastanak u Mostaru

Predstavnici stranaka koje čine koaliciju na državnom niovou stigli su na sastanak u Mostar.

Kako je najavljeno, na sastanku bi trebali razgovarati o aktuelnim političkim temama, da bi se postigli dogovori koji predstavljaju iskorak u zakonodavnom procesu i na putu ka EU.

Dodik je uoči sastanka poručio da RS je opredijeljena za dijalog i kompromis.

“Sve što smo uradili u poslednjih godinu dana, uradili smo poštujući ustavna ovlaštenja. Vjerujem da ćemo se danas tako ponašati”, istakao je Dodik uoči sastanka.

Jedan od čelnika HDZ-a BiH Marinko Čavara rekao je da se nada da će na tim sastancima biti određenih dogovora.

“Sjednica Zastupničkog doma je zakazana za srijedu i ja mislim da ćemo do te sjednice imati dva ključna zakona koja su nam potrebna za pregovore”, rekao je Čavara.

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NIP-a Elmedin Konaković je danas rekao kako mu se sukob interesa čini manje problematičan u ovoj fazi u kojoj je ostalo još nekih dilema.

“Mi pristajemo čak i da bude najrigidniji u regionu, najrigidniji u Evropi, u kojem nas političare treba svakodnevno ‘pretresati'”, kazao je Konaković,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh