Politika

Dodik stigao na glavni pretres u Sud BiH, dočekan aplauzom

Predsjednik RS Milorad Dodik stigao je u Sud BiH gdje će danas biti održan glavni pretres u predmetu protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika, Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Milorad Dodik - Twitter

Dodika su simpatizeri dočekali aplauzom.

U Sudu BIH su se, kao i prethodni put, skupili zvaničnici iz vlasti manjeg bh. entiteta koji daju podršku Dodiku, poput Staše Košarca, Denis Šulića, Alena Šeranića i drugih, ali i brojni simpatizeri SNSD-a.

Podsjetimo, Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu odbrane predsjednika RS Milorada Dodika na odluku kojom je Sud BiH odbio premještanje procesa iz Sarajeva u Banju Luku. Zahtjev odbrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Vanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa.

Glavni pretres počeo je danas u Sudu BiH u 13 sati, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh