Politika

Dodik: Sud odbio zahtjev za premještanje suđenja u Banja Luku

Milorad Dodik kako je i najavio počeo je sa ‘cirkusom’, te se nakon ročišta na Sudu BiH obratio novinarima.

Milorad Dodik -BOSNAINFO

“Prvo se zahvaljujem svim ovim mojim ljudima koji danas ovde sa mnom dijele ovu situaciju. Ovo je primarno politički proces, izazvan činjenicom da nepostojeći stranac u formalnom smislu je nametanuo neke odluke i mijenjao zakone, što udara Bosni i Hercegovinu, njen suverenitet prije svega.

I ovo dokazuje više o slabostima sistema, odnosno Bosni i Hercegovine, nego one koje moju ili Lukićevoj krivici u svakom slučaju.

Dakle, što tiče današnjeg pretresa, nije ni počela rasprava, zato što je moj tim odbrane uložio zahtjev da se premjesti suđenje u Banjaluku, tamo gdje po nekom tumačenju i nadležnost, a Sud je taj apelacioni, kako se zove već, dio tog Suda BiH, je donio odluku da ne prihvata taj naš zahtjev.

Ali je rekao da imamo rok od tri dana da se žalimo, zato i nije moglo da se počne ročište, jer bi to značilo da se prejudicira samo žalbeno postupanje nas i odluka apelacionog veća Suda BH koji će biti u idućoj sedmici.

Mogu da kažem da što se tiče samog sudije da je bio korektan da je uvažio te činjenice, one su nesporne što se tiče zakona, što se tiče ostalog procesa, znači taj jedan smrad koji se zove Christian Schmidt i jedan kreten koji se zove Murphy smišljaju kako da zagorčaju život ovoj Bosni i Hercegovini”.

Dodik je zatim iznio niz uvreda na račun Christiana Schmidta i američkog ambasadora Michale Murphya, piše bosniainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh