Politika

Nobilo nakon ročišta Dodiku: Biće dana za megdana

Anto Nobilo obratio se danas kratko novinarima nakon otkazivanja ročišta u Sudu BiH u predmetu protiv predsjednika RS Milorada Dodika.

Anto Nobilo - Vijesti.ba / screenshot

“Odbacujem da je ovo bilo odugovlačenje, nista sa tim mi ne dobijemo. Pravo na pošteno suđenje je temelj svake države i svake demokratije. Ovdje smo izvukli istupke Schmidta koji su preidicirali krivnju Dodika. To je nedopustiv pritisak na Sud. Ovaj Sud je nepovratno kontaminiran”, mišljenja je hrvatski advokat.

On smatra kako je načinjena “velika šteta” njegovom branjeniku i otkrio je šta su zatražili od Suda.

“Napravljena je šteta za ovaj kazneni postupak po nasoj procjeni. Tražili smo da proces premjestimo iz Sarajeva u Banja Luku iz nekoliko razloga. Jedan od njih je ekonomske prirode s obzirom da su svi okrivljeni iz Banja Luke”.

“Imamo tri dana da donesemo žalbu. Apelaciono vijeće je pogriješilo i vidjećemo šta ce kasnije donijeti. Vidimo se ovdje opet najvjerovatnije 20. decembra”, dodao je Noblo koji je za kraj rekao kako će ovaj proces “pasti”.

Njegovo obraćanje možete pogledati od 16:20, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh